Stap 4: Aan de slag

Nu je alles hebt uitgezocht, is het tijd om de klus uit te voeren. Maar waar vind je een geschikte aanbieder? Lees onze tips. Of wil je liever zelf aan de slag? Ook daarvoor hebben we handige tips en praktische informatie

Zelf isoleren of laten doen?

Als je de isolatiemaatregelen laat uitvoeren door een vakman, is het vaak zo gepiept. Het isolatiebedrijf is met een isolatie van een spouw, vloer en beglazing vaak in 1 dag klaar en ruimt alles weer netjes op. Deze werkzaamheden vinden ook vaak buiten plaats: de spouw wordt vanaf de buitenkant gevuld met isolatiemateriaal, nieuwe ramen worden van buitenaf geplaatst en de vloer wordt geïsoleerd vanuit de kruipruimte. Ga je zelf aan de klus? Dan heb je wellicht wat langer de tijd nodig, maar zijn de kosten wel een stuk lager.

Ook zijn er kleine isolaties in huis die je zelf en vrij goedkoop kunt aanbrengen. Bekijk de doe-het-zelf-video onderaan deze pagina.

Op zoek naar een betrouwbare leverancier

Voor isolatie is het slim om op zoek te gaan naar een goed en betrouwbaar bedrijf. Een bedrijf dat je goed adviseert, dat prettig communiceert, netjes werkt en de klus perfect uitvoert. Een lokaal energieloket kan je verder helpen. Of wellicht hebben je vrienden, familie of buren goede ervaringen. Op de website wij-isoleren.nl kun je op postcode en de specifieke maatregel op zoek gaan naar een bedrijf. De website toont alleen bedrijven die werken volgens de beste kwaliteitsregeling die er op dit moment is.

Tips voor offertes

Vraag minstens twee bedrijven om langs te komen voor een adviesgesprek. Bespreek naast de technische aspecten ook de praktische kant: hoe lang is het bedrijf bezig en wat verwachten ze van jou? Bespreek ook met het bedrijf wat je graag in de offerte terug ziet, dan kunnen ze een goed aanbod doen. Weten waar je op moet letten in de offerte? Milieu Centraal heeft handige checklists gemaakt.

Zelf aan de slag?

Ben je handig en wil je het zelf doen? Dan kun je isolatiemaatregelen ook zelf uitvoeren. Denk aan het plaatsen van een voorzetwand, of het isoleren van een schuin dak aan de binnenkant. Milieu Centraal heeft voor elke klus een stappenplan met handige tips. Let op: als je zelf isoleert heb je geen recht op subsidie van de overheid. Wel zijn de kosten een stuk lager.

Zelf goedkoop isoleren

Wil je niet wachten tot je offertes hebt, maar zelf snel aan de slag? Bekijk de video met goedkope tips om zelf snel je huis te isoleren. Of lees onze blog.