Je eerste huis kopen in 5 stappen

Beste starter,

Ga je je eerste eigen huis kopen? Dat is een spannende tijd. Van de oriƫnteren, zoeken en bieden tot het verhuizen naar jouw nieuwe huis. In dit magazine voor starters op de woningmarkt lees je per stap hoe je dit aanpakt en waar je aan moet denken.

Als je je eerste huis gaat kopen, is het allereerst handig om te weten hoeveel je kunt lenen en welke kosten er nog meer bij komen kijken. Hoeveel je exact kunt lenen, hangt van veel zaken af. Voordat je gaat bieden kun je daarom het beste een afspraak maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

En dan begint je zoektocht naar een huis binnen je budget. Waar wil je wonen? En welke wensen heb jij allemaal voor je nieuwe woning? Kies je voor een aankoopmakelaar bij de zoektocht naar jouw droomwoning of dat je het liever zelf? En heb je uiteindelijk jouw droomwoning gevonden? Dan kun je een bod uitbrengen. Maar waar moet je dan op letten?

Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Dan kun je het koopcontract tekenen. Daarna heb je nog 3 dagen om van de koop af te zien. Als je koopcontract getekend is, dan kun je de hypotheek gaan regelen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende hypotheek. Bij een hypotheek gaat het om veel geld en er komt veel nieuwe informatie op je af. Jouw hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Hij of zij kijkt naar je situatie, luistert naar jouw persoonlijke wensen en kan je adviseren welke hypotheek het beste bij jou past. Vergeet ook niet om een budget te regelen voor de verduurzaming van je woning.

Is je hypotheek geregeld? Dan kun je de leverings- en hypotheekakte tekenen bij de notaris. Na ondertekening van de eerste akte ben je officieel eigenaar van je nieuwe huis. De tweede akte geeft aan dat je je huis in onderpand hebt gegeven aan je hypotheekverstrekker in ruil voor je hypotheek.

Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van je huis. En je kunt dus starten met klussen, verbouwen of verhuizen. Team a.s.r. hypotheken