Over a.s.r.

Het verhaal van a.s.r.

Met a.s.r. hebt u gekozen voor een duurzame verzekeraar met 300 jaar historie. De geschiedenis van a.s.r. begint in 1720 met de oprichting van de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam.

De basis voor ons huidige bedrijf wordt gelegd in 2000 met de fusie van Fortis AMEV en de ASR Groep, bestaande uit De Amersfoortse, Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen.

Op 15 januari 2020 heeft de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de unieke tentoonstelling geopend in het kantoor van a.s.r. Deze tentoonstelling heet: 'a.s.r. doet het, al 300 jaar' en is vanaf 16 januari 2020 geopend voor publiek. Door de coronacrisis weten we niet wanneer u deze tentoonstelling weer kunt bezoeken en tot hoe lang deze tentoonstelling nog geopend blijft. Kijk op onze website voor meer informatie.

Klimaat

We ondersteunen het klimaatakkoord en zien de noodzaak om de CO2 uitstoot in Nederland te verminderen.

Zo hebben we in 2015 ons hoofdkantoor in Utrecht duurzaam gerenoveerd. Het gebouw is van energielabel G naar energielabel A gegaan en in 2019 hebben we de gastoevoer naar ons pand al dichtgedraaid.

Dit is de tijd van doen

Helpen door te doen. Het bestaansrecht van a.s.r. is mensen helpen. We helpen onze klanten bij het samen delen van risico’s en het samen opbouwen van vermogen voor later.

Dit doen we zo duurzaam mogelijk. Niet door er over te praten, maar door met oplossingen te komen.

Dit is de tijd van doen.

Aan de slag

Als hypotheekverstrekker willen we helpen om de woningen in Nederland energiezuiniger te maken. Met onze Verduurzamingshypotheek leent u hiervoor gemakkelijk en voordelig extra geld. Ook geven we u als klant informatie over uw energielabel en de mogelijkheden om uw woning energiezuiniger te maken.

En wilt u hiermee echt aan de slag? Of u dit nu doet met uw eigen geld of met de Verduurzamingshypotheek. Als klant van a.s.r. krijgt u altijd extra voordeel bij Essent.