Rekeningen betalen uit uw bouwdepot of duurzaamheidsdepot

U hebt een nieuwbouwwoning gekocht en uw woning moet nog gebouwd worden. Of uw woning wordt verbouwd. Dan zit (een deel van) uw lening in een bouwdepot. En als u uw woning wilt verduurzamen, dan zit een deel van uw lening in een duurzaamheidsdepot. Hieronder leest u hoe u de rekeningen van de bouw, verbouwing of verduurzaming van uw woning kunt laten betalen uit uw bouwdepot of duurzaamheidsdepot. En hoe u hiervoor een account maakt in uw digitale hypotheekdossier MijnHypotheek.

Als u ons tijdens kantooruren belt, dan krijgt u uw toegangscode en kunt u meteen uw account maken en online uw zaken regelen. Als u een account hebt gemaakt voor MijnHypotheek, kunt u ook onze app downloaden op uw mobiele telefoon.

Maak een account voor MijnHypotheek

Heel veel zaken voor uw lening kunt u zelf regelen in uw digitale hypotheekdossier MijnHypotheek. Bekijk hiervoor de video over MijnHypotheek, die hiernaast staat.

Een account maakt u met IDIN of met uw leningnummer en uw toegangscode. Over IDIN vindt u meer informatie op het inlogscherm van MijnHypotheek.

Uw leningnummer staat in het renteaanbod en de hypotheekofferte die u hebt ondertekend, toen u de lening aangevraagd hebt. Uw toegangscode staat in de brief over MijnHypotheek die u hebt gekregen, kort nadat u de hypotheekakte bij de notaris hebt ondertekend. Kunt u deze brief niet vinden? Ga dan naar MijnHypotheek om een account te maken. Klik op de knop ‘Account maken’ en daarna op de link ‘Aanvragen toegangscode’. Daar leest u hoe u uw toegangscode voor MijnHypotheek kunt opvragen.

Rekeningen van de bouw, verbouwing of verduurzaming van uw woning Hebt u rekeningen van de bouw, verbouwing of verduurzaming van uw nieuwe woning? En zit (een deel van) uw lening in een bouwdepot en/of duurzaamheidsdepot? Als u deze rekeningen uploadt in uw digitale hypotheekdossier, dan maken wij het geld uit uw depot binnen vijf werkdagen over.

Ga hiervoor in MijnHypotheek naar het tabblad 'Depots'. Daar kunt u zien hoeveel geld er nog in uw depot zit, wat de einddatum is en hoe lang we over dat depot rente vergoeden. Hier kunt u uw rekeningen meteen uploaden. Aan de linkerkant staat het bouwdepot en aan de rechterkant het duurzaamheidsdepot, als u dat hebt.

Hebt u nog andere vragen over uw depot? Kijk dan op onze website, asr.nl/hypotheek/mijn-bouwdepot.