Uw woonsituatie

Wilt u iets veranderen aan uw woonsituatie? Wilt u uw woning verbouwen, bijvoorbeeld een extra kamer maken met een dakkapel of energiezuiniger en comfortabeler maken met zonnepanelen? Er is van alles wat u kunt doen. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

Wilt u verbouwen?

Hebt u verbouwingsplannen, bijvoorbeeld voor een dakkapel of een uitbouw? En wilt u hiervoor extra geld lenen?

Neem daarvoor dan contact op met uw adviseur. Hij berekent voor u welke mogelijkheden u hebt om meer geld te lenen. En hij geeft u natuurlijk advies over wat de beste manier is om dit te regelen.

Op ons platform ‘Duurzaam wonen met a.s.r.’ vindt u nog meer praktische tips, ervaringen en inspiratie om duurzamer te wonen.

Hier kunt u zich ook aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief. Dan krijgt u elke maand tips in uw mailbox en mist u niets.

Wilt u uw woning duurzamer maken?

Hebt u gekozen voor de Verduurzamingshypotheek van a.s.r.? Dan staat er twee jaar lang geld voor u klaar voor energiebesparende maatregelen in uw huis. Door deze maatregelen te treffen maakt u uw huis niet alleen milieuvriendelijker, u zorgt ook voor een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Er zijn verschillende manieren om uw woning energiezuiniger te maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen, een warmtepomp, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, HR++ glas en triple glas. Een lijst van alle energiebesparende maatregelen waarvoor u de Verduurzamingshypotheek kunt gebruiken vindt u op asr.nl/verduurzamingshypotheek.

Essent en a.s.r. werken samen om zo veel mogelijk huizen in Nederland te verduurzamen. Op essent.nl/asr kunt u de gratis PlusjeHuis adviesscan doen, waarmee u in een paar stappen ziet hoe u uw huis energiezuiniger maakt, wat het kost en wat het oplevert. Op deze website kunt u ook een gratis energieadviesgesprek aanvragen en vindt u installateurs die u kunnen helpen met de installatie van de energiebesparende maatregelen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om energiebesparende maatregelen zelf te installeren of een installateur te vinden die ze voor u kan installeren.

Bij de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. betaalt u alleen voor het geld dat u echt gebruikt. Hierover betaalt u een extra lage rente en u betaalt dit bedrag in 15 jaar terug. Geld dat u niet gebruikt, kost u niets en dat deel van de lening vervalt na twee jaar automatisch.

Rekeningen voor energiebesparende maatregelen kunt u snel en eenvoudig uploaden in MijnHypotheek op het tabblad 'Depot'. Binnen maximaal 5 werkdagen staat het geld op uw rekening. In MijnHypotheek ziet u ook welk bedrag er nog in uw depot zit.

Als u klaar bent met het verduurzamen van uw woning kunt u op internet het nieuwe energielabel van uw huis opnieuw laten bepalen.

Wilt u extra terugbetalen en zo uw maandbedrag verlagen?

Wilt u extra terugbetalen en op die manier uw lening en uw maandbedrag verlagen? Dat regelt u snel en makkelijk in MijnHypotheek.

Ga naar mijnhypotheek.asr.nl en log in. Ga naar het tabblad ‘Terugbetalen’. Daar kiest u op welk leningdeel u extra wilt terugbetalen en met iDeal betaalt u meteen het bedrag terug. We verlagen uw lening meteen en per de volgende maand betaalt u een lager maandbedrag. U krijgt een brief waarin staat wat uw nieuwe maandbedrag wordt.

U kunt ook over een langere periode elke maand een extra bedrag terugbetalen. Kies dan voor periodiek terugbetalen en vul in voor welke periode u extra wilt terugbetalen. Dit kunt u altijd zelf weer aanpassen.

Let op: Hebt u een WelThuis hypotheek? Dan mag u elk kalenderjaar 15% van uw oorspronkelijke lening terugbetalen zonder extra kosten. Betaalt u meer dan 15% terug? Dan betaalt u een vergoeding voor vervroegd terugbetalen.

Hebt u een DigiThuis hypotheek? Dan mag u elk kalenderjaar 10% van uw oorspronkelijke leningdeel terugbetalen zonder extra kosten. Betaalt u meer dan 10% terug? Dan betaalt u een vergoeding voor vervroegd terugbetalen.

Betaalt u extra terug en komt uw lening daardoor in een lagere risicoklasse? Dan verlagen we automatisch uw rente.

Wilt u uw lening aanpassen?

Wilt u de aflosvorm van een leningdeel veranderen? Of de rente veranderen die u betaalt? Misschien is oversluiten naar een nieuwe rente voor u interessant, als de rente voor nieuwe leningen lager is. In MijnHypotheek kunt u op de tab 'hypotheek aanpassen' bekijken of dat voor u interessant is.

Neem hiervoor contact op met uw adviseur. Hij kent uw financiële situatie het beste en hij kan samen met u bekijken wat u het beste kunt doen. En hij kan de aanpassing van uw lening bij ons aanvragen voor u.

Gaat u verhuizen?

Als u een andere woning wilt, dan moet u veel doen. Eerst op zoek naar een woning die past bij uw nieuwe woonwensen, bezichtigingen en een bod doen. En daarna een nieuwe lening regelen en onderzoeken of het interessant is om de voorwaarden van de lening die u nu bij a.s.r. hebt, mee te nemen naar uw nieuwe lening. Bekijk hiernaast onze video over onze verhuisregeling.

Hebt u een restschuld of houdt u geld over als u uw woning verkoopt? Bespreek uw mogelijkheden met uw adviseur.