Stap 1: Check hoeveel hypotheek je kunt krijgen

De maximale prijs die je voor je droomhuis kunt betalen, hangt af van hoeveel je kunt lenen en hoeveel eigen geld je hebt. Onze online rekentool geeft je snel een indruk van je maximale hypotheek. Hoeveel je exact kunt lenen hangt van veel zaken af. Voordat je gaat bieden op je droomhuis, kun je daarom het beste eerst een afspraak maken met een onafhankelijk adviseur.

Maximaal 100% van de marktwaarde

Je hypotheek mag sowieso nooit hoger zijn dan 100% van de waarde de woning die je koopt. Bij het afsluiten van de hypotheek komen extra kosten kijken. Deze kun je niet meefinancieren met je hypotheek, omdat deze dan hoger wordt dan 100% van de waarde van je woning. Deze kosten moet je dan betalen met eigen geld. Kijk snel in onze online rekentool hoeveel jij kunt lenen voor je nieuwe woning.


Wat zijn de bijkomende kosten?

Voor de aankoop van een bestaande woning heb je te maken met verschillende kosten, ook wel samengevat als kosten koper. Het gaat om kosten voor de notaris, taxatiekosten, hypotheekadvies, overdrachtsbelasting en eventueel de premie voor de Nationale Hypotheek Garantie. Lees meer over hoeveel eigen geld je nodig hebt voor de aankoop van jouw huis.

Hoeveel kun je in 2021 maximaal lenen voor je nieuwe huis?

Als je je eerste huis gaat kopen, wil je als eerste weten hoeveel je kunt lenen. Je maximale hypotheek wordt bepaald door verschillende regels. In deze blog lees je de regels voor 2021.

Hypotheek en studieschuld, gaat dat samen?

Je hebt geld geleend om te studeren. Maar wat voor gevolgen heeft deze studieschuld eigenlijk als jij je eerste huis wilt kopen?

Hoeveel overdrachtsbelasting betaal je als starter?

Als je je eerste huis koopt, hoef je sinds 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting meer te betalen dankzij de nieuwe startersvrijstelling. Wij hebben alle voorwaarden van de startersvrijstelling voor je op een rijtje gezet.

Romantisch je eerste huis kopen samen... met je ouders?!