Stap 2: Zoek je droomhuis en doe een bod

Nu kun je op zoek naar een huis binnen je budget. Zoek je liever niet zelf? Dan kun je hier ook een makelaar voor inschakelen. Heb je dat leuke huis gevonden? En je weet hoeveel je wilt en kunt lenen? Dan kun je een bod uitbrengen. Heb je een makelaar ingeschakeld? Dan kan hij voor jou met de verkopende partij onderhandelen. Nu wachten tot de verkopende partij reageert. Spannend!


Wel of geen aankoopmakelaar? De voor- en nadelen.

Een aankoopmakelaar kan jou begeleiden in het koopproces van A tot Z. Vanaf het zoeken naar de woning tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris. Handig, maar een aankoopmakelaar kost wel geld. In deze blog lees je over de voor- en nadelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar.


5 tips voor starters om verantwoord te bieden op een huis

De huidige woningmarkt is zo overspannen dat huizen tegenwoordig ver boven de vraagprijs worden verkocht. Er is veel vraag naar koopwoningen, maar te weinig aanbod. Zeker in de Randstad schieten de prijzen omhoog en wordt er vaak overboden. Als starter is het extra moeilijk om een huis te kopen, omdat je dan veel eigen geld moet hebben. We geven je 5 tips om als starter verantwoord te bieden op een huis.


Nieuwbouwhuis of bestaand huis?

Welke woning past bij jouw wensen? Je kunt kiezen uit nieuwbouw of bestaande bouw. In deze blog lees je de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwbouwhuis of een bestaand huis.