Stap 3: Koopcontract tekenen

Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Dan kun je het koopcontract tekenen. Daarna heb je nog 3 dagen om van de koop af te zien. Neem in het koopcontract ook ontbindende voorwaarden op, zoals een financieringsvoorbehoud. Dat betekent dat je niet aan de aankoop vastzit als blijkt dat je toch geen hypotheek kunt krijgen. Er zijn meer verschillende ontbindende voorwaarden mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een bouwkundig rapport. Je makelaar of adviseur kan je adviseren welke ontbindende voorwaarden je het beste kunt opnemen in het koopcontract.

Pas op met bieden zonder voorbehoud

Het aantal woningen dat te koop staat is historisch laag en door deze krapte blijven de huizenprijzen fors stijgen. Om meer kans te maken dat jouw bod in een oververhitte markt geaccepteerd wordt, kun je bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering. Maar is dat wel zo verstandig? Wat is dat eigenlijk, bieden met voorbehoud van financiering? En wat zijn de risico’s van bieden zonder voorbehoud van financiering?

Verborgen gebreken opsporen met een bouwkundige keuring

Je hebt je droomhuis gevonden en op het oog ziet alles er perfect uit. Maar is jouw nieuwe paleisje bouwkundig wel op orde? Door een bouwkundige keuring te doen breng je de bouwkundige staat van de woning in kaart. Maar is zo’n keuring altijd nodig?