Stap 4: Regel je hypotheek

Is het koopcontract getekend? Dan kun je nu de hypotheek gaan regelen. Bij een hypotheek gaat het om veel geld. Als je voor het eerst hypotheek afsluit, is dat best spannend. Ook komt er veel nieuwe informatie op je af. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Hij of zij kijkt naar je situatie, luistert naar je wensen en kan je adviseren.


Het belang van een onafhankelijke hypotheekadviseur

Het huis is gekocht en de volgende stap is een hypotheek. Maar misschien vind je dit als starter op de woningmarkt spannend? Begrijpelijk, want een hypotheek of lening is een ingewikkeld product. Bij a.s.r. regel je de lening samen met een onafhankelijke financieel adviseur. We vertellen daarom stapsgewijs graag wat een onafhankelijke adviseur voor jou kan betekenen.

Eerste hypotheek? 3 tips voor lage maandlasten

Sta je op het punt om je eerste huis te kopen? Dan kun je profiteren van de historisch lage hypotheekrente. Maar de stijgende huizenprijzen drijven de maandlasten toch flink op. Wil je niet alleen werken voor je hypotheek, maar ook financiële ruimte overhouden om lekker te leven? Denk dan eens aan de volgende tips om je maandlasten betaalbaar te houden.


De Startershypotheek van a.s.r.

Speciaal voor starters als jij heeft a.s.r. de eerste échte startershypotheek. Deze hypotheek heeft een extra lange looptijd. Daardoor betaal je in totaal meer rente, maar zijn je maandlasten een stuk lager. Dat geeft je elke maand meer financiële ruimte. Heb je deze financiële ruimte niet (meer) nodig? Dan kun je elk jaar tot 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag extra terugbetalen zonder extra kosten. Bekijk onderstaande video over hoe het werkt.


Samen met je partner een huis kopen? Let op de verdeling!

Je partner en jij hebben eindelijk jullie huis gevonden. Als starter ontkom je er niet aan: eigen geld is nodig om de lening rond te krijgen. Maar wat als je partner meer geld inbrengt? Of je partner heeft al eens een woning en lening gehad? Dit kan gevolgen hebben. In deze blog lees je meer over het vastleggen van afspraken als je een huis koopt met je partner.

Wat is een bankgarantie?

Bij de aankoop van je woning sluit je een koopovereenkomst. De koopsom wordt pas betaald op het moment van de overdracht van de woning bij de notaris. Het is wel gebruikelijk om eerder een waarborgsom te storten of een bankgarantie af te geven. Zo heeft de verkopende partij meer zekerheid dat de overdracht van de woning ook doorgaat. Bekijk de video hieronder voor een uitleg over de bankgarantie.

Duurzaam wonen met a.s.r.

Met de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. kun je een extra potje geld lenen om je huis te verduurzamen. Dat is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor je portemonnee! Want door te verduurzamen kun je flink wat geld gaan besparen. Bij je hypotheekaanvraag kun je extra geld reserveren voor energiebesparende maatregelen. Als je dit doet komt het geld in je Verduurzamingshypotheek. Dit is bij ons standaard €9000. Wat kun je allemaal doen met €9000? En wat levert dat op? We hebben twee scenario’s voor je uitgewerkt.