2. Nu impact maken voor later

Meest duurzame verzekeraar ter wereld

a.s.r. is niet zomaar een financiële dienstverlener. Wij willen de nummer 1 duurzame geldverstrekker zijn binnen de hypotheekbranche. a.s.r. wil de wereld goed achterlaten aan volgende generaties. Dat doen we door de CO₂-uitstoot van woningen in Nederland aan te pakken. Daarmee maken we nu impact voor later. En dat vinden niet alleen wij. In juli 2021 is a.s.r. door Sustainalytics uitgeroepen tot de meest duurzame verzekeraar wereldwijd. Sustainalytics levert al meer dan 25 jaar kwalitatief hoogstaand(e) onderzoek, beoordelingen en gegevens aan institutionele beleggers en bedrijven op ESG-gebied.

Budget voor energiebesparing ongeacht het energielabel

Om impact te maken op het terugbrengen van de CO₂-uitstoot van woningen in Nederland, willen we het voor al onze hypotheekklanten mogelijk maken om hun woningen te verduurzamen. Niet alleen de energiezuinige woningen, maar juist ook de huizen met een minder goed label. Daarin maken we geen onderscheid. Daarom introduceerde a.s.r. op 1 september 2019 de Verduurzamingshypotheek. Die maakt het op een laagdrempelige en financieel aantrekkelijke manier mogelijk om een extra budget voor verduurzaming te reserveren bij het afsluiten van een hypotheek. Onder bepaalde voorwaarden is het zelfs mogelijk om een bedrag te lenen boven de waarde van de woning. Dit is mogelijk en verantwoord, omdat door het aanbrengen van verduurzamende maatregelen direct de maandelijkse energielasten worden verlaagd.

Klanten helpen stappen te zetten

Met het afsluiten van een Verduurzamingshypotheek of verduurzamingslening regelen klanten budget om de woning te verduurzamen. Daarmee is de eerste stap gezet. De intentie en het budget is er. Er zijn daarna nog veel stappen te zetten voordat er daadwerkelijk sprake is van energiebesparing. Voor veel mensen zijn dat best grote stappen. Wat is er mogelijk met mijn woning? Met welke maatregel kan ik het beste beginnen of het meeste energie besparen? Wat kost het? En welke leverancier moet ik kiezen? Daarom stoppen we niet bij het verstrekken van een Verduurzamingshypotheek. a.s.r. helpt klanten met informatie en inspiratie. Lees daarover meer in hoofdstuk 4.

Trots op nominatie Groene Lotus

Op 23 augustus 2021 maakte InFinance bekend dat a.s.r. is genomineerd voor de Groene Lotus Award. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die door de advieskantoren wordt gezien als meest vooruitstrevend op het gebied van woonverduurzaming.

De uitreiking is op 4 november tijdens de HypoVak.