4. Hoe stimuleert a.s.r. klanten om te verduurzamen?

Energiebespaarrapport op maat voor hypotheekklanten

Om alle hypotheekklanten te stimuleren om hun woning te verduurzamen, ontvangen alle klanten met een woning met energielabel B tot en met G, een gepersonaliseerd energiebespaarrapport. Hierin staat voor hun woningtype welke maatregelen zij kunnen treffen om hun energielabel te verbeteren, wat de geschatte kosten zijn en wat zij hier naar verwachting mee kunnen besparen op hun energierekening. Voor de energiebespaarrapporten werkt a.s.r. samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Meer weten over Milieu Centraal? Bekijk dan hun website hier.

Dit is een voorbeeldpagina uit één van onze energiebespaarrapporten die zijn ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal die zijn ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal. Wij versturen deze rapporten naar onze klanten die kiezen voor een Verduurzamingshypotheek. Het geeft een indicatie wat energiebesparende maatregelen kosten en wat het oplevert per jaar.

Inspiratiemails

Zodra klanten hun financiering geregeld hebben, begint het pas. Ze hebben nu budget, maar hoe kunnen ze dit het beste besteden? En hoe voorkomen we dat dit budget na 2 jaar nog onbenut is en vervalt? Wij versturen klanten met een Verduurzamingshypotheek gedurende de looptijd van hun bouwdepot 4 maal een inspiratiemail. Deze bevatten tips, inspiratie en informatie om hen te stimuleren om hun huis te verduurzamen. Zo verwijzen we ze naar hun energiebespaarrapport die voor hen klaar staat in MijnHypotheek, op ons platform Duurzaam Wonen en we maken ze attent op de mogelijkhed voor energieadvies op maat door Essent.

Samenwerking met Essent voor energieadvies op maat

a.s.r. en Essent werken samen om huishoudens in Nederland te helpen met verduurzamen. Deze samenwerking is perfect voor klanten die ontzorgt willen worden. Essent kan het hele traject verzorgen vanaf advies tot installatie. Klanten die behoefte hebben aan een persoonlijk advies, verwijzen wij naar Essent voor een gratis PlusJeHuis adviesscan met energieadvies op maat.

  • Gratis energieadvies op maat
  • Persoonlijk contact met een energieadviseur
  • van A tot Z bij één partij, van advies tot en met installatie

Platform Duurzaam Wonen

Niet alleen klanten van a.s.r., maar iedereen die graag duurzamer wil wonen, kan voor tips en inspiratie terecht op het platform Duurzaam Wonen. Hier staan blogs, interviews, podcasts en video's over hoe je duurzame keuzes kunt maken in en om je huis. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en daardoor zoveel mogelijk impact te maken, werkt a.s.r. voor dit platform o.a. samen met financial blogger Porterenee.

Inzicht in het energielabel in MijnHypotheek

Klanten van a.s.r. hebben via MijnHypotheek inzicht en informatie over hun hypotheek en hun woning. Om klanten bewust te maken van hun energielabel, staat dit bij alle klanten standaard vermeld in MijnHypotheek.